Boekhouding

Dividendbelasting 2014

Belastingtarief over dividend of winst bij verkoop van aandelen verlaagd

Wanneer u (of samen met uw partner) minimaal 5% van de aandelen, opties of winstbewijzen van een vennootschap bezit, dan heeft u een aanmerkelijk belang. Inkomen dat u hieruit geniet zoals dividend of winst bij verkoop valt bij uw aangifte inkomstenbelasting in box 2 en hierover dient u inkomstenbelasting te betalen.

Tarief inkomen aanmerkelijk belang in 2014 naar 22%

Tot en met 2013 bedroeg het inkomstenbelastingtarief box 2: 25%. Met ingang van 2014 wordt dit tarief tijdelijk verlaagd tot 22%. Deze tijdelijke verlaging is een maatregel van het kabinet om DGA’s er toe te bewegen meer dividend uit te keren om zo meer belastingopbrengsten te creëren.

Hoe maakt u optimaal gebruik van deze tijdelijke verlaging:

  • Indien u als DGA van plan was uzelf een winstuitkering te verstrekken, verplaats deze uitkering dan tot na 1 januari 2014.
  • Heeft u als DGA een (hypothecaire) lening bij uw BV, dan kunt u overwegen hierop in 2014 door middel van een dividenduitkering een extra aflossing te doen.
  • Staat u op het punt of overweegt u uw aandelen te verkopen, dan kan 2014 voor u een belastingvoordeel betekenen.

Meer weten of vragen over andere actuele belastingvoordelen?

De specialisten van AGV Administraties helpen u graag met het geven van heldere antwoorden. Telefonisch bereikbaar via 079 - 3613 655 of stel uw vraag via het hiernaast getoonde reactieformulier.

Vraag het aan AGV Administraties.

Bedrijf: *
Naam: *
Telefoon:*
E-mail: *
Uw vraag: