079 - 3613 655 Actueel

Bijtelling fiets van de zaak naar 7%

Vereenvouding regelingen zakelijke fiets

In het belastingplan 2019 wordt vastgelegd dat het privé gebruik van een door de werkgever beschikbaar gestelde fiets met 7% bijtelling wordt belast. Hiermee hoopt de overheid het zakelijk fietsen te stimuleren. Als meer werknemers op de fiets stappen, is dat niet alleen goed voor de filedruk, maar ook voor hun gezondheid en voor het milieu.

Eenvoudigere regelgeving

De oude nogal complexe regels voor het privégebruik van een beschikbaar gestelde fiets komen hiermee te vervallen. Als organisatie kunt u hiermee eenvoudiger een gewone of elektrische fiets beschikbaar stellen voor uw medewerkers. 

Fiets blijft eigendom werkgever

Houd er wel rekening mee dat de fiets eigendom blijft van uw organisatie. Dit betekent  dat de fiets bij het einde van het dienstverband moet worden teruggegeven, of dat de werknemer een bedrag betaalt voor het overnemen van de fiets.

Zakelijk fietsen voor uw bedrijf

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om het zakelijk fietsen binnen uw bedrijf te stimuleren? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier of bel direct naar 079 - 3613 655.

Stel uw vraag aan AGV Administraties

Aanhef: *

U krijgt snel antwoord

Reken op AGV. Bereik met AGV Administraties uw optimale winst. Wij bieden u inzicht en duidelijkheid waardoor u altijd weet waar u staat.

079 - 3613 655Maak een afspraak

De boekhouder die vooruit kijkt!
079 - 3613 655