079 - 3613 655 Actueel

Checklist bij ontvangst nieuw BTW-nummer eenmanszaken

Staatsecretaris Snel heeft voorgesteld om zo'n 1,3 miljoen eenmanszaken in Nederland vóór 1 januari 2020 te voorzien van een nieuw BTW-nummer van de Belastingdienst.

Privacybescherming

De afgelopen jaren is onder andere door privacybescherming en identiteitsfraude weerstand gerezen tegen het gebruik van het BSN in het BTW-nummer van eenmanszaken. Met het nieuwe BTW-nummer voldoet de Belastingdienst aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om te komen met een alternatief voor het huidige nummer, dat het burgerservicenummer (BSN) bevat. 

Waar moet u op letten wanneer u uw nieuwe btw-nummer ontvangt?

Inmiddels heeft de belastingdienst alle eenmanszaken een nieuw btw nummer verstrekt.
Hieronder een checklist waar u op moet letten:

  • Uw btw-identificatienummer op uw facturen en briefpapier veranderen in het nieuwe nummer.
  • Uw btw-identificatienummer aanpassen op uw website of webshop. Het nieuwe btw-identificatienummer dient vermeld te staan op uw website of webshop. Uw oude btw-identificatie kunt u momenteel al van uw website verwijderen. 
  • Genereert uw software de facturen? Dan dient u hier ook uw btw-nummer aan te passen. 
  • Zorg ervoor dat al uw belangrijke zakelijke partners, zoals leveranciers en uw boekhouder, beschikken over het nieuwe btw-identificatienummer.
  • Bedenk ook goed waar uw btw-identificatienummer nog meer staat vermeld! Staat het bijvoorbeeld ook vermeld op foldermateriaal? Pas dit dan ook aan..
  • Uw huidige (oude) btw-identificatienummer zal voortaan uw omzetbelastingnummer zijn en dient u te gebruiken in uw communicatie richting de belastingdienst. Raak uw huidige btw-identificatienummer daarom niet kwijt!! Bent u deze toch vergeten dan kunt u die terugvinden in het ondernemersportal.

BTW-aangifte voor zelfstandigen

Wilt u als zelfstandige ontzorgd worden in uw belastingaangifte? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier of bel direct naar 079 - 3613 655. Graag nemen wij uw boekhoudzorgen uit handen.

Stel uw vraag aan AGV Administraties

Aanhef: *

U krijgt snel antwoord

Reken op AGV. Bereik met AGV Administraties uw optimale winst. Wij bieden u inzicht en duidelijkheid waardoor u altijd weet waar u staat.

079 - 3613 655Maak een afspraak

De boekhouder die vooruit kijkt!
079 - 3613 655