079 - 3613 655 Actueel

Zelfstandigenaftrek vanaf 2020 fors verlaagd

Knip in belastingvoordeel ondernemers

Voor zelfstandig ondernemers gaat zoals het er nu uitziet het een en ander veranderen. De regering heeft aangekondigd dat de zelfstandigenaftrek wordt verlaagd naar 5000 euro (thans 7280 euro). Met deze maatregel wil de overheid de lastenverlichting voor alle burgers deels financieren.

De overheid wilt tevens met deze maatregel de fiscale verschillen tussen zelfstandig ondernemers en werknemers verkleinen als het aantal schijnzelfstandigen terugdringen.
Onder andere ZZP-Nederland is niet blij met deze aankondiging. Diverse brancheorganisaties vinden het belangrijk om de hoogte van de zelfstandigenaftrek juist in stand te houden daar met deze aftrek de overheid de zelfstandig ondernemer tegemoet komt voor zijn ondernemersrisico's. 

Wat betekent dit voor uw belastingaanslag?

Momenteel is de maximale aftrek 7280 euro, dit bedrag kunnen zelfstandigen automatisch aftrekken van de winst bij hun belastingaangifte. Wanneer deze aftrek met 2280 euro wordt verlaagd betekent dit afhankelijk van uw belastingschijf al gauw een extra belastingheffing van 868 tot 1179 euro per jaar.

Lastenverlaging financieren

De overheid beoogt komend jaar 3 miljard euro te besteden voor lastenverlichting van de burgers. Daarmee worden met name middeninkomens tegemoetgekomen en moet het 2% koopkracht opleveren. Dit moet deels uit de verlaging van de zelfstandigenaftrek worden bekostigd. Met zo’n 1 miljoen zelfstandig ondernemers in Nederland is dit een beduidend deel.

Het complete pakket aan voorgestelde belastingmaatregelen wordt komende Prinsjesdag gepresenteerd.

Stel uw vraag aan AGV Administraties

Aanhef: *

U krijgt snel antwoord

Reken op AGV. Bereik met AGV Administraties uw optimale winst. Wij bieden u inzicht en duidelijkheid waardoor u altijd weet waar u staat.

079 - 3613 655Maak een afspraak

De boekhouder die vooruit kijkt!
079 - 3613 655