079 - 3613 655 Actueel

Eindafrekening NOW 1

In het kader van de coronapandemie is door het kabinet een noodpakket ingevoerd om werkenden en bedrijven die door de coronacrisis kampen met toewijsbaar omzetverlies te ondersteunen.

Tot 5 juni 2020 hadden organisaties de tijd om een aanvraag in te dienen voor een subsidie op grond van de eerste tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW 1). Vele organisaties van groot tot klein hebben gebruik gemaakt van deze noodmaatregel.

Voor de snelheid zijn er voorschotbedragen uitgekeerd en zal de definitieve afrekening met een controle hierop later gaan plaatsvinden. Zoals het er nu naar uitziet is het streven dat vanaf 7 oktober 2020 organisaties voor de NOW 1 een verzoek kunnen indienen om de subsidie definitief te laten vaststellen.

Om de rechtmatigheid van deze vaststelling te onderbouwen dient bij dit verzoek een accountants- of een derdenverklaring te worden bijgevoegd conform onderstaande tabel:

Voorschot tot € 20.000 of definitieve subsidie € 25.000 Geen verklaring
Voorschot tot € 100.000 of definitieve subsidie € 125.000 Derdenverklaring
Voorschot of definitieve subsidie tot € 375.000 Accountantscontrole met beperkte mate van zekerheid.
Voorschot of definitieve subsidie hoger dan € 375.000 Accountantscontrole met redelijke mate van zekerheid

Ga naar de simulatietool

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar!

AGV Administraties zal u de komende tijd zo goed mogelijk ondersteunen en bijstaan waar nodig. Wij zijn telefonisch en via de mail bereikbaar voor al uw vragen en wij hopen u zo spoedig mogelijk weer persoonlijk te kunnen ontvangen op ons kantoor.  

Stel uw vraag aan AGV Administraties

Aanhef: *

U krijgt snel antwoord

Reken op AGV. Bereik met AGV Administraties uw optimale winst. Wij bieden u inzicht en duidelijkheid waardoor u altijd weet waar u staat.

079 - 3613 655Maak een afspraak

De boekhouder die vooruit kijkt!
079 - 3613 655