079 - 3613 655 Actueel

Belastingregels voor geschenken aan uw personeel

Zijn kerstpakketten en relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar?

December: de feestmaand van het jaar. De tijd om uw personeel weer iets leuks te geven voor hun inspanning van het afgelopen jaar. Voor velen nog erg onduidelijk hoe dit fiscaal in zijn werk gaat. Indien u nog niet bent overgegaan op de werkkostenregeling kunt u uitgaan van de volgende regelingen:

Geschenken onder de € 70,-

Bij geschenken onder de € 70,- dient u bij uw aangifte loonheffingen 20% eindheffing aan te geven over de waarde van het geschenk.

Geschenken boven € 70,- tot € 272,-

Wanneer u uw medewerker een geschenk geeft dat op jaarbasis meer kost dan € 70,- maar minder dan € 272,- (let op maximaal € 136,- per verstrekking), dan kunt u als eindheffing het  tabeltarief toepassen op het bedrag boven de € 70,-. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen van uw medewerker loopt dit tarief al snel op tot 72%.

Geschenken boven € 272,-

Voor geschenken boven de € 272,- op jaarbasis (met een maximum van € 136,- per verstrekking) dient u een normale loonberekening te laten opmaken. De waarde van het geschenk dient dan als netto loon te worden beschouwd.
Ook mag u, wanneer u de € 272,- al heeft verstrekt, tot een bedrag van € 200,- per maand per werknemer de regeling bovenmatige kostenvergoedingen en verstrekkingen toepassen. U kunt dan de verstrekking als eindheffing opgeven tegen het eerder genoemde tabeltarief.

Meer weten of vragen over andere belastingvraagstukken?

De fiscalisten van AGV Administraties helpen u graag met het geven van heldere antwoorden. Telefonisch bereikbaar tijdens werkdagen via 079 - 3613 655 of stel uw vraag via het getoonde reactieformulier.

U krijgt snel antwoord

Reken op AGV. Bereik met AGV Administraties uw optimale winst. Wij bieden u inzicht en duidelijkheid waardoor u altijd weet waar u staat.

079 - 3613 655Maak een afspraak

Stel uw vraag aan AGV Administraties

Aanhef: *
De boekhouder die vooruit kijkt!